Bloemkoolsalade met garnalen

0 (0)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  2. Blancheer de boontjes en spoel ze af met zeer koud water.
  3. Snijd de sla.
  4. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg ze in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Meng goed.
  5. Strooi er de (verse) tijmblaadjes en gehakte lente-ui over.
  6. Breng op smaak met de Bertolli Extra Vergine olijfolie en zouten dien onmiddellijk op.
  7. Serveer hier Italiaanse ciabatta of focacciabrood bij.

Tip

Kook een of meer bloemkolen tegelijk. Giet ze goed af en berg de bloemkoolroosjes die u niet nodig hebt op in de diepvriezer. En gebruik ze later bijvoorbeeld in een vegetarische lasagne.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?