Bloemkoolroom met spekjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Solo Vloeibaar en fruit de sjalot op lage stand goudbruin circa 4 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
  2. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
  3. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  5. Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
  6. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 14 november 2012 om 12u58

Dank je wel voor de postieve reactie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?