Bloemkoolcrème met parmezaanschilfers en olijfolie

2 (2)
40 min
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de bakplaat met de Solo. Leg er in één laag de bloemkoolroosjes, de aardappelblokjes en de lookteentjes op. Laat dit 10 minuten braden. Schep daarna de bloemkool, de aardappelen en de look in een stoofpot en giet er de helft van de melk bij. Voeg peper en zout toe. Breng dit aan de kook en verminder het vuur tot de helft zodra het kookpunt wordt bereikt. Laat de bereiding nog 10 minuten doorkoken, totdat je zonder weerstand met een vork in de groenten kan prikken. Neem een mixer of een roerzeef en maak puree van de groenten. Voeg de Solo en de nootmuskaat toe. Giet er de rest van de melk bij. Breng op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pot en breng de bloemkoolcrème aan de kook. Draai het vuur terug tot de helft en laat de soep nog 5 minuten sudderen. Dien de bloemkoolcrème op in kommetjes of in soepborden. Versier met Parmezaanschilfers, een straaltje olijfolie en een takje platte peterselie.

Tip

Goed om weten: Om tijd te winnen, kan je deze soep met diepvriesbloemkool of met een pakje verse schoongemaakte bloemkoolroosjes maken die je in sommige supermarkten kan vinden. Wie overgevoelig of allergisch is voor melk, kan de melk vervangen door een groentebouillon of sojamelk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 14 november 2012 om 17u59

Dank je wel voor de opmerking. Als je 2 grote aardappelen gebruikt kan dat wel te veel zijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?