Recept 05 (0 stemmen)

Bloemkool met truffel-roomsaus

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Fluweelzacht en goddelijk: de combinatie van bloemkool met truffel-roomsaus is eentje die we nog vele malen zullen maken, en als je er eenmaal aan begonnen bent, jij ook.
  2. *Hoewel we de potjes met truffeltapenade steeds vaker voorbij zien komen, betekent dat niet dat ze allemaal van dezelfde kwaliteit zijn. Ga op zoek naar een goede delicatessenwinkel, laat je adviseren en kijk op z’n minst bij de ingrediënten of er echte truffel, of alleen -aroma in zit. Kan je alleen tapenade met truffel-aroma vinden? Bewaar het gerecht dan voor een andere keer, of gebruik een dubbele portie.
  3. Zet een pan met water op, breng aan de kook en snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  4. Smelt de boter met de olie in een sauspan, voeg de sjalot en knoflook toe en bak totdat beide zacht zijn in 3 à 4 minuutjes. Voeg het laurierblaadje toe en de helft van de peterselie, bak nog twee minuutjes en haal dan het laurierblaadje uit de pan.
  5. Roer er de bloem door en kook als een roux gedurende een paar minuutjes. Voeg er, onder continu roeren, de room, peper, zout en truffeltapenade door en laat de saus een beetje indikken.
  6. Kook terwijl je de saus maakt de bloemkoolroosjes met een snuf zout in 5-8 minuten (afhankelijk van jouw voorkeur en de grootte van de roosjes) beetgaar. Zeef eventueel eerst de saus en serveer met de bloemkool.
  7. Ook lekker: bak de roosjes kort in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie en serveer dan met de saus.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?