Recept 05 (0 stemmen)

Bloemkool Clafoutis

Dit is een recept van

tijd
90 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verdeel hem in kleine roosjes.
  2. Doe de melk in een beslagkom, voeg al roerende de bloem toe en vervolgens één voor één de eieren toe. Breng het beslag op smaak met een beetje zout en nootmuskaat.
  3. Vet een ovenschaal in met de vloeibare margarine, schep de bloemkool erin en schenk het beslag erover. Bestrooi het gerecht met de kaas en laat het in ca. 1 uur gaar worden in de oven.
Tip

Lekker met een frisse salade en stokbrood.

Een clafoutis is eigenlijk een Frans nagerecht met kersen en een zoet beslag uit de oven. Bovenstaand gerecht is een hartige variant.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie