use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkool Clafoutis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkool Clafoutis

Bloemkool Clafoutis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kleine bloemkool
  • 150 gr bloem
  • 4 dl melk
  • 75 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 el Solo Vloeibaar (om in te vetten)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verdeel hem in kleine roosjes.
  2. Doe de melk in een beslagkom, voeg al roerende de bloem toe en vervolgens één voor één de eieren toe. Breng het beslag op smaak met een beetje zout en nootmuskaat.
  3. Vet een ovenschaal in met de vloeibare margarine, schep de bloemkool erin en schenk het beslag erover. Bestrooi het gerecht met de kaas en laat het in ca. 1 uur gaar worden in de oven.
Lekker met een frisse salade en stokbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.