bloederige vingers

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de boter, de suiker, het ei, het amandelextract en het vanille-extract in een kom. Mix dit met de mixer.
  2. Voeg geleidelijk aan de bloem, het bakpoeder en het zout toe terwijl je blijft mixen.
  3. Kneed het deeg dan nog even goed door met de handen tot je een bol deeg kan vormen.
  4. Doe je deeg in plasticfolie en leg het een half uurtje in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 160° C.
  6. Leg bakpapier op de bakplaat.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in kleine porties. Vorm vingers met het deeg en druk er een amandel in als nagel.
  8. Probeer een beetje knoken te vormen en met een mes kan je groeven aanbrengen.
  9. Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  11. Versier de koekjes met wat rode kleurstof aan het uiteinde en aan de nagel.
  12. Opgelet: de amandel komt gemakkelijk los na het bakken. Best even een beetje glazuur of royal icing onder spuiten om terug te laten hechten.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door backertje op 28 januari 2015 om 18u39

Is super voor haloween, probeer ik zeker uit , kunnen mijn kids hun vriendjes mee verrassen in de klas ....

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?