Ingrediënten voor 4 personen
- 225 g boter
- 125 g suiker
- 1 ei
- 1 theelepel amandelextract
- 1 theelepel vanilleextract
- 350 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuifje zout
- 100 g hele amandelen (zonder schil)
- rode voedingskleurstof
Bereidingswijze
- Doe de boter, de suiker, het ei, het amandelextract en het vanille-extract in een kom. Mix dit met de mixer.
- Voeg geleidelijk aan de bloem, het bakpoeder en het zout toe terwijl je blijft mixen.
- Kneed het deeg dan nog even goed door met de handen tot je een bol deeg kan vormen.
- Doe je deeg in plasticfolie en leg het een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160° C.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in kleine porties. Vorm vingers met het deeg en druk er een amandel in als nagel.
- Probeer een beetje knoken te vormen en met een mes kan je groeven aanbrengen.
- Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
- Versier de koekjes met wat rode kleurstof aan het uiteinde en aan de nagel.
- Opgelet: de amandel komt gemakkelijk los na het bakken. Best even een beetje glazuur of royal icing onder spuiten om terug te laten hechten.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door backertje op 28 januari 2015 om 19u39
Is super voor haloween, probeer ik zeker uit , kunnen mijn kids hun vriendjes mee verrassen in de klas ....
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?