Blini’s met mango chutney en gerookte eendenborst
Blini’s zijn niet alleen superlekker maar ook heel makkelijk om zelf te maken. Beleg ze met allerlei originele toppings. Van zure room met gerookte zalm tot deze originele feestelijke versie met mangochutney en gerookte eendenborst. Verrassend lekker van smaak en helemaal niet moeilijk!
30 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 4 el zelfrijzende bloem
- 1 dl melk
- 1 el Solo Bakken & Braden
- 1 verse mango (in blokjes gesneden)
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 1 el witte wijnazijn
- 1 chilipeper
- 1 tl Solo Bakken & Braden
- 3 el honing
- snuifje zout
- 8 sneetjes gerookte eendenborst
Bereidingswijze
- Maak de mangochutney:
- Stoof het fijngesnipperde sjalotje aan in een theelepel Solo, voeg de mangoblokjes, de fijngesneden chilipeper, de honing, de witte wijnazijn en het zout toe.
- Laat het geheel sudderen op een zacht vuurtje tot je een mooie kleverige chutney krijgt.
- Maak de blini’s:
- Meng de melk met de bloem en een snuifje zout tot een glad beslag en verdeel het beslag in kleine
- Verhit een eetlepel Solo Bakken & Braden in een braadpan en bak er de blini’s goudgeel in.
- Leg de blini’s op een bordje, schep er wat mangochutney op en werk af met sneetjes gerookte eendenborst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?