use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gerookte eendenborst met mango-limoensalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gerookte eendenborst met mango-limoensalade

Gerookte eendenborst met mango-limoensalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 rijpe mango
  • 50 g pecannoten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kleine limoen
  • Amora Honing-Mosterd vinaigrette
  • 4 witte boterhammen
  • 150 g gerookte eendenborstfilet
  • 50 g gemengde sla

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snij de mango in 3 langs de platte pit in het midden. Snij het vruchtvlees van het stuk met de pit, schil het en snij in stukjes. Schil de andere mangostukken en snij het vruchtvlees in lange dikke repen. Bewaar de mango in de koelkast.
  2. Verhit een pan en wok er de pecannoten 2 min. in met 1,75 el suiker tot de suiker smelt en lichtbruin kleurt. Laat de karamelnoten op een bord goed afkoelen en hard worden. Breek ze in stukjes en bewaar in een afgesloten plastic doosje.
  3. Was voor de dressing de limoen met warm water. Rasp de schil en pers de limoen uit. Meng de schil met de Dressing Light. Meng het sap met 1-2 tl suiker (naar smaak), een snufje zout en wat peper. Roer tot de suiker opgelost is. Roer het sap door het dressingmengsel.
  4. Snij de korsten van de boterhammen. Rol de boterhammen met een deegroller of fles plat.
Bereiding
  1. Verhit de grill op de hoogste stand. Rooster de plat gerolde boterhammen aan beide kanten goudbruin en leg ze op 4 borden.
  2. Meng intussen de sla met de mango en de dressing. Verdeel de sla en gerookte eendenborst over de warme toast. Bestrooi met de karamelpecannoten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.