Recept 45**** (1 stem)

Blinis met avocadomousse en gerookte zalm

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, eieren, melk, 5 cl room, gist en 5g zout in een grote mengkom en meng alles goed totdat je een homogeen beslag bekomt.
  2. Bak de blinis in een hete pan met wat Solo.
  3. Maak de avocado’s schoon, snij ze doormidden, haal de pit eruit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel.
  4. Mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen, peper en zout, en de blaadjes koriander.
  5. Klop de resterende 20cl room tot Ÿ van zijn volume en meng dit met het avocadomengsel tot een mousse.
  6. Beleg nu de blinis met een stukje zalm en daarbovenop een schepje avocadomousse. Werk af met enkele verse kruiden.
Tip

Vervang de zalm door gerookte heilbot, of zelfs door gerookte hesp.

Maak dubbel zoveel blinis en geniet zo de volgende ochtend van een lekker ontbijt met blinis en wat esdoornsiroop!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?