Blinde vinken op Oosterse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder het worteltje van de lente-uitjes en laat nog een flink stuk groen aan het uitje zitten.
  2. Blancheer de uitjes 10 minuten, laat schrikken in ijswater, laat uitlekken in een zeef.
  3. Schil de komkommer, snij met een dunschiller 8 plakjes van de komkommer en snij de rest in fijne julienne (fijne reepjes).
  4. Leg het vlees tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten keukenhamertje of een broodplankje of....
  5. Wikkel rond elk lente-uitje twee komkommerplakjes, leg ze op de vleeslapjes en rol stevig op, eventueel vastprikken met een prikker.
  6. Vermeng de honing met de sojasaus, of teriyakisaus en de oestersaus.
  7. Verhit de sesamolie in een braadpan en bak de vleesrolletjes rondom kort aan op een hevig vuur.
  8. Schenk er het honingsausje bij en laat enkele minuten op een zacht vuur verder garen.
  9. Leg de rolletjes en de komkommerjulienne op 4 borden, lepel er de saus over en dien op met rijst of vers stokbrood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?