Recept 15* (1 stem)

Blinde vinken met spekjes en champignons

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  2. Snijd de uien in 2 en vervolgens in halve maantjes/reepjes.
  3. Smelt 2 eetlepels solo in een diepe pan met dikke bodem en schroei de blinde vinken rondom dicht tot ze een lichtbruin kleurtje hebben.
  4. Doe er de ui en de spekjes bij en eventueel nog wat solo, laat een tweetal minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg er nu de champignons aan toe en laat even meebakken, kruiden met pezo.
  6. Voeg er nu de tomatenpuree en de wijn aan toe en laat onder gesloten deksel de blinde vinken verder garen.
  7. Leg de blinde vinken op een warme schotel, dek af met aluminiumfolie.
  8. Laat de saus even inkoken, eventueel binden met een weinig maïzenabloem.
  9. Leg de blinde vinken op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gebakken aardappeltjes en gestoofde boontjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie