Recept 45**** (2 stemmen)

Blinde vinken met courgette

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de courgette en snij in blokjes van 1 cm.
  2. Pel de tomaten snij in vier, verwijder de zaadjes.
  3. Pel het sjalotje en snij in twee.
  4. Pel het teentje knoflook en plet het met de platte kant van een koksmes.
  5. Smelt de solo in een kookpot, deze moet iets groter zijn dan de 4 blinde vinken, er moet voldoende ruimte zijn voor de courgettenblokjes.
  6. Als de solo schuimt vuur lager zetten, de blinde vinken rondom bruin bakken, zorg dat de boter niet aanbrand, eventueel nog wat solo toevoegen.
  7. Voeg het slalotje en het geplette teentje look toe, deksel op de pot en 3 minuten laten stoven op een heel zacht vuur.
  8. Teentje look verwijderen en de blokjes courgette rondom de blinde vinken strooien.
  9. Alles kruiden met pezo en even laten stoven onder gesloten deksel.
  10. Draai de blinde vinken om en bevochtigen met wijn en water, totdat de courgetteblokjes bijna onderstaan.
  11. Laat onder gesloten deksel 8 minuten stoven.
  12. Draai de blinde vinken om en voeg nu de partjes tomaat en de tomatenpuree toe, indien te weinig vocht en beetje water toevoegen.
  13. Laat nog ongeveer 10 minuten stoven, de courgette moet een beetje krokant zijn, daarom regelmatig controleren.
  14. Proeven van de saus en indien te bitter (door de wijn) een beetje suiker toevoegen.
  15. Blinde vinken uit de pot halen en de saus eventueel bijkruiden en binden met aardappelzetmeel, voeg naar eigen smaak een scheutje Solo Crèmefine Cuisine light toe, roer om.
  16. De blinde vinken op warme borden leggen en daarover de saus met courgetteblokjes naperen, opdienen met gekookte aardappelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie