Recept 35*** (1 stem)

Blinde vinken met Achels abdijbier

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de blinde vinken in de hete solo een korst vormen en kruid ze met pezo.
  2. Voeg er de laurier, de tijm en de gesnipperde ui bij en laat deze glazig worden.
  3. Voeg het bier en het water toe
  4. Sluit de pan en laat dit ongeveer een half uurtje op een zacht vuurtje stoven.
  5. Schik het vlees op een schotel en houd het warm onder aluminiumfolie.
  6. Verwijder laurier en tijm.
  7. Maak de saus aan met het maiszetmeel en breng indien nodig verder op smaak met pezo.
  8. Leg het vlees op warme borden en nappeer met de saus.
  9. Lekker met aardappelen, prinsessenbonen of met appelmoes.
  10. P.S. Ook tomatenpuree en enkele lepels madera (i.p.v. bier) zijn ingrediënten die het gerecht een andere smaak geven.
  11. Provencaalse kruidenmix kunnen eveneens de andere kruiden vervangen.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Victor S. op 02 november 2012 om 11u08

Monique, Is naar eigen smaak, donker of blond, heb het laatst gemaakt met donker, was ook lekker, moet dan wel bijkruiden naar eigen smaak, en eventueel een weinig suiker toevoegen. Groetjes, Victor.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie