Recept 45**** (3 stemmen)

Blinde vinken met abdijbier

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 4 blinde vinken
  3. 4 sneetjes kaas
  4. 1 flesje blond abdijbier
  5. 1 eetlepel boter
  6. 1 eetlepel zachte mosterd
  7. bindmiddel (donkere sauzen)
  8. 1 blaadje laurier en tijm
  9. peper en zout
  10. Bereiding:
  11. Bak de vinken rondom goudbruin in wat boter en kruid ze met peper en zout. Voeg tijm en laurier toe. Overgiet met de helft van het flesje bier en voeg de mosterd toe. Dek de pan af en laat gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. Draai tussendoor de vinken om en voeg telkens wat bier toe. Neem, als alles gaar is, de vinken uit de pan en schik ze op een schotel. Leg op elk stukje vlees een sneetje kaas en zet de vinken onder de grill tot de kaas gesmolten is en een licht kleurtje krijgt. Bind de saus en giet ze vervolgens door een zeef. Kruid nog wat bij naar eigen smaak. Serveer de blinde vinken met worteltjes en erwtjes en gekookte aardappelen

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie