Ingrediënten voor 9 personen
- 2 kleine stevige appels
- 200 g blauwe bessen (of bosbessen)
- 1 el honing
- 40 g koude Becel Bakken & Braden
- 40 g tarwebloem
- 40 g witte basterdsuiker
- extra nodig: 9 kleine ovenschaaltjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en voeg 5 el water toe. Breng het aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten koken. Roer af en toe om. Roer de honing erdoor en voeg de blauwe bessen toe.
- Snijd intussen de Becel Bakken & Braden in kleine stukjes. Roer de suiker en de bloem in een kom door elkaar. Voeg de Becel toe en snijd met 2 messen tot een kruimelig, op broodkruim lijkend mengsel.
- Verdeel het kruimelmengsel over de ovenschaaltjes en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
Tip
Het kruimelmengsel kun je ook goed in een keukenmachine bereiden.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?