Blauwe bessen-honingcrumble met appel

9 (9)
55 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in heel kleine stukjes. Meng ze in een kom met de bessen en de honing.
  3. Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes.
  4. Meng in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo met een vork tot een kruimeldeeg.
  5. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit in de schaaltjes. Bak de ‘crumble’ in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.

Tip

Yoghurt en kwark zijn heel lekker bij de crumble.

Voor het gemak kunnen de stukjes appel worden vervangen door 400 g kant-en-klare appelcompote. Gebruik dan maar de helft van de honing.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door VirginieP op 09 september 2015 om 09u45

Inderdaad heel lekker, en ook eenvoudig om zelf klaar te maken, een aanrader !

Gepost door Solo op 14 september 2015 om 13u38

Dankjewel Virginie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?