Ingrediënten voor 4 personen
- Vulling:
- 3 zoetzure appels (ca. 500 g)
- 125 g blauwe bessen
- 50 ml honing (3 el)
- Kruimeldeeg:
- 175 g bloem
- 100 g suiker
-
100 g Solo Vloeibaar
- Extra:
- 4 aardewerken ovenvaste schaaltjes (ca. 0.25 l)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven). Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in heel kleine stukjes. Meng ze in een kom met de bessen en de honing. Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes. Meng in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo met een vork tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit in de schaaltjes. Bak de ‘crumble’ in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.
Tip
Yoghurt en kwark zijn heel lekker bij de crumble.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door VirginieP op 09 september 2015 om 11u45
Inderdaad heel lekker, en ook eenvoudig om zelf klaar te maken, een aanrader !
Gepost door Solo op 14 september 2015 om 15u38
Dankjewel Virginie!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?