Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker

Bereidingswijze

  1. Beleg een ovenrooster met bakpapier en stel de oven in op 225 gr
  2. Halveer elk plakje bladerdeeg zodat je 12 gelijke reepjes hebt.
  3. Leg op elke reep een plak serranoham.
  4. Snijd dan elke reep in de lengte in tweeën. "Plak" deze 2 reepjes aan elkaar door ze goed aan te drukken.
  5. Pak een strip aan beide uiteinden voorzichtig vast en draai nu tegengesteld je handen om een 'schroef' te maken. Doe dit met alle strips en leg ze op het rooster met bakpapier .
  6. Bestrijk alle strips met een losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaas en het komijnzaad.( Wees uiterst matig met de djintan anders wordt het gauw te overheersend)
  7. Schuif het ovenrooster met de stengels in de oven en bak ze in circa 10 minuten goud bruin.
  8. Serveer ze in een glas
  9. Tip De stengeltjes kun je van te voren al maken. Bedek het rooster met aluminiumfolie zodat het bladerdeeg niet kan uitdrogen. Vlak voordat je gasten komen bak je ze dan even af. Zowel koud als lauwwarm zijn ze vreselijk lekker.
  10. Ik heb deze stengeltjes al vaak gemaakt en ze vlogen weg . Leuk om te maken trouwens.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 28 november 2012 om 22u49

Deze stengeltjes heb ik al een ker of 6 gemaakt. Ze zijn altijd erg snel op.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?