Bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Soms krijg je onverwachts aanloop ‘s avonds en dan wil je iets lekkers presenteren. Vaak heb je geen lekkers in huis. Maar deze ingrediënten heb ik wel altijd Op zulke momenten maak ik snel vaak iets met bladerdeeg, wat ik dan wel weer in huis heb. Deze bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en basilicum bijvoorbeeld zijn makkelijk en snel te maken en bovendien erg lekker.Met de ingrediënten kun je natuurlijk wisselen, het is maar net wat je lekker vindt en in huis hebt.
  2. Leg de 4 bladerdeegvelletjes in de vorm van een vierkant en leg de randjes net iets over elkaar heen. Druk de randjes aan zodat er 1 groot bladerdeegvel onstaat. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel deze over het bladerdeegvel maat laat de randjes een beetje vrij. Vervolgens de parmezaanse kaas over de zongedroogde tomaten. Scheur of snijd de basilicum klein en strooi deze ook over het bladerdeeg, vervolgens het chilipoeder verdelen en eventueel nog een gesnipperd uitje. Kluts een eitje in een bakje door elkaar en smeer 1 kant van het bladerdeeg in met een randje ei. Begin daarna vanaf de andere kant het bladerdeeg op te rollen.
  3. Als je het bladerdeeg opgerold hebt, kun je de rol eventueel nog even, circa 20 minuten, in de koelkast leggen zodat het makkelijker snijden is. Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de bovenkant van de rol in met het geklutste ei en snijd de bladerdeegrol in ongeveer 8 tot 10 plakken.
  4. Leg alle plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet de bladerdeegrondjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  5. Als de bladerdeegrondjes mooi bruin zijn geworden, zijn ze klaar!
  6. BRON: Lekkerensimpel.nl
  7. EIGEN FOTO

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Love to Cook op 03 maart 2013 om 00u13

Lekker en zo gemakkelijk te maken.

Gepost door Love to Cook op 18 maart 2013 om 01u05

Onze vrienden lieten zich dit hapje goed smaken...en wij natuurlijk ook.

Gepost door Love to Cook op 13 mei 2013 om 02u02

Vandaag dit hapje weer gemaakt.De derde keer al. Nu voor de kinderen. Gelukkig dacht ik er nog aan om er even een foto van te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?