Ingrediënten voor 6 personen
- 3 Peren
- 400 ml Suiker
- 1/2 Citroen
- Vanille essence
- Bladerdeeg
- Eidooier
- 100 ml Room
- 1/2 el Poedersuiker
- 2 el Advocaat
- Amandelschilfers
Bereidingswijze
- Water met suiker, essence en citroensap aan de kook brengen.
- Schil de peren en pocheer ze in de siroop.
- Verdeel de peren in twee, haal het klokhuis eruit en snijd elke helft in een waaier.
- Snijd de plakjes bladerdeeg in peervorm , doreer en bak 10 à 15 min op 200°. Snijd het deksel eraf
- Meng de lobbig geklopte room met de poedersuiker en de advocaat tot een sausje
- Rooster de amandelschilfers
- Plaats de bodem van het deeg op de borden , schik er een perenwaaier op , overgiet met de saus en zet het deksel erop. Bestrooi met amandeschilfers en poedersuiker.
- Serveer met een bolletje ijs.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?