Bladerdeeg met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de paprika, dep droog en snij in vieren, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij vervolgens in blokjes.
  2. Spoel de selder en lente-uitjes, dep droog, snij de selder in boogjes, de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Smelt 1 el solo in een braadpan en bak hierin het gehakt rul, doe er de paprika en selder bij en laat enkele minuten zachtjes stoven, tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Zet het vuur af en voeg er de uiringetjes en peterselie aan toe, goed omroeren en kruiden met pezo, neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
  5. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een werkvlak en bestrijk tot 1 cm van de rand met het gehaktmengsel.
  6. Rol het bladerdeeg zo stevig mogelijk op en leg het op het bakpapier op en bakplaat.
  7. Verwarm de oven voor op 225°.
  8. Klop de eierdooier los met de melk en bestrijk er de deegrol mee.
  9. Zet het ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  11. Snij de deegrol in stukken en serveer het lauw of koud als hapje of als voorgerecht.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Victor S. op 08 december 2011 om 15u02

Monique, inderdaad, dat kan het gerecht alleen maar verrijken en geeft er een andere toets aan. Je kan dan ook de smaak veranderen als je eens een ander soort kaas neemt. Bedankt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?