Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200gr.
  2. Roer de geitenkaas los en meng de dun gesneden lenteui ringetjes en de jalapeno pepers erdoor.
  3. Steek met een glas uit elk plakje bladerdeeg een zo groot mogelijk rondje .
  4. Schep de vulling op het midden en bevochtig de randen met water.
  5. Druk de flapjes dichtmet de tanden van een vork,zodat een mooi streepjespatroon ontstaat.
  6. Bestrijk de flapjes met het losgeroerde eimengsel.
  7. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin.
  8. Tip: Door rondjes te maken heb je afval van deeg. Je kunt ook driehoekige flapjes maken , zodat je al het deeg opwerkt.
  9. BRON: Regionale krant.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Love to Cook op 03 mei 2013 om 22u01

Ik vergat helaas te vermelden, dat je vele kanten op kunt met bladerdeeg. Bladerdeeg heb ik altijd in de vriezer. Bij onverwachts visite kun je er alle kanten mee op. Je maakt bijvoorbeeld een zoet "flapje "met appel, kaneel en wat abrikozen jam voor bij de koffie. Of je maakt een hartige vulling voor bij de borrel. Dan denkik aan ingrediënten als gehakt, spekblokjes, hamblokjes, uien en/of paprikasnippertjes... enfin wat je op dat moment ook in huis hebt. Je maakt met eigen fantasie er al snel iets lekkers mee. Groetjes. Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?