Altijd weten wat je gaat eten?
Bitterkoekjespudding met mangosaus
-
500 ml melk
-
150 gr bitterkoekjes
-
1 zakje vanillesuiker
-
20 gr blad gelatine
-
500 ml slagroom
-
75 gr suiker
-
Voor de coulis
-
1 rijpe mango
-
40 gr suiker
-
200 ml water
-
1 `vanille stokje
Bereidingswijze
- We komen er niet altijd aan toe, om het toetje zelf te maken in onze drukke huishoudens, maar in het weekend lukt het meestal wel een keertje.
- Deze ouderwetse bitterkoekjespudding is overigens helemaal niet moeilijk om te maken, maar heeft wel even tijd nodig om op te stijven.
- Mangosausje erbij (coulis noemen koks dat, die zijn dol op Franse woorden), en je hebt eigenhandig het toetje van de maand gecreëerd.
- Bereiding
- Zet de melk op met de bitterkoekjes en de vanillesuiker.
- Breng tegen de kook aan.
- Laat 10 minuten op heel laag vuur trekken.
- Week de gelatine in koud water.
- Zeef de melk en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los de gelatine op in de melk.
- Roer goed tot alle gelatine opgelost is.
- Roer de slagroom erdoor.
- Laat in de koelkast afkoelen tot het mengsel dikker begint te worden.
- Doe het mengsel in de omgespoelde vorm ( puddingvorm 1,2 liter) en laat in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Schil de mango en snijd hem in stukjes.
- Breng aan de kook met de mango en het opengesneden vanillestokje. Laat 5 minuten op laag vuur koken en verwijder het vanillestokje.
- Pureer met de staafmixer en laat afkoelen.
- Stort de pudding op een mooie schaal en serveer de pudding met de saus en garneer eventueel met wat vruchtjes.
- Serveer de saus naast of over de pudding.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?