Ingrediënten voor 2 personen
- 6 eierdooiers
- 50 g griessuiker
- 140 ml volle melk
- 100 ml room
- 140 g bittere chocolade (70%)
- Fleur de sel
- 1 vanillestokje
- 5 sinaasappelen
- 1 el suiker
- 1 el Grand Marnier
- 1 kaneelstok
- 1 vanillestok, uitgehaald
- 1 steranijs
- 2 takjes munt
- 4 eierdooiers
- 4 eierdopjes kristalsuiker
- 3 eierdopjes sinaasappeljus à la turque
- 1 eierdopje Grand Marnier
- 2 takjes munt
- roomijs witte chocolade Delhaize
- 1 sinaasappel
- 2 natuurboterwafels Destrooper
Bereidingswijze
- BEREIDING
- Crèmeux van bittere chocolade:
- Verwarm de melk, room en de vanillezaadjes. Meng de dooiers met de suiker en giet er de warme melk/room over. Roer goed en plaats terug op een matig vuurtje.
- Leg de chocolade in de blender. Roer terwijl de melk, room en eieren terug warm wordt.
- Wanneer de mengeling begint te binden, giet door een zeef over de chocolade.
- Mix goed met een snuifje zout en verdeel over de diepe borden.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Sinaasappel à la turque:
- Verwijder de schil van 3 sinaasappelen (zorg dat er geen wit meer aan de sinaasappelen hangt) en haal er de partjes uit (pelée à vif).
- Pers de andere twee sinaasappelen en kook op met de suiker en aromaten (kaneelstok, vanillestok en steranijs).
- Giet dit over de partjes sinaasappel. Laat afkoelen.
- Wanneer het koud is, giet door een zeef en meng de partjes met de fi jngesneden munt. Koel de jus goed af.
- Sabayon:
- Meng de dooiers met het sap, de Grand Marnier en de suiker in een koude sauteuse.
- Klop de massa eerst eventjes op en plaats op een matig vuur.
- Klop nu hevig in een acht tot een mooi gebonden massa. Schep meteen uit.
- AFWERKING
- Werk de borden met de cremeux van chocolade af met de koude partjes sinaasappel en een mooie bol roomijs.
- Rasp er verse zestes van sinaasappel op en overgiet met de sabayon.
- Garneer met enkele takjes munt en de gebroken natuurboterwafels.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?