Bitterballen met een vulling van bloedworst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr boter
  • 120 gr bloem
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 200 gr bloedworst
  • paneermeel
  • eiwit
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Bereiding
  2. Verhit de boter in de pan en voeg de bloem toe. Voeg de kippenbouillon toe, Zodra de boter en bloem aan elkaar gehecht zijn. Breng het geheel aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken. Snijd de bloedworst in brunoise en meng de worst door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel afkoelen. Vorm ballen van het mengsel. Haal de ballen door het eiwit heen en laat het overtollige eiwit eraf glijden. Rol de bitterballen door het paneermeel. Frituur ze op 180 graden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?