Hou 6 scampi' appart. Pel ze, maar laat het staartstukje zitten
Pel de rest van de scampi's. Hou de schalen bij en snij het scampivlees in stukjes
Hou het venkelgroen appart en snij de rest van de knol fijn.
Ui snipperen
Verwarm de olijfolie en bak hierin de scampischalen zacht. Voeg de ui, venkel en wortel toe en laat meestoven tot ze zacht worden. Besprenkel met ouzo en wijn. Laat de alcohol verdampen onder voortdurend roeren.
Voeftomatenstukjes , visbouillon en paprikapoeder toe. Dek de pan af aen laat 30 min koken
Duw de soep door een puntzeef
Doe het vocht in een proper pan. Voeg de scampistukjes toe en breng terug aan de kook
Laat 10 min koken en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout
Bak de overgebleven scampi's in boter
Verdeel de soep over warme borden
Garneer met een gebakken scampi en werk af met venkelgroen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?