Recept 45**** (1 stem)

Bisque van venkel & scampi's

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hou 6 scampi' appart. Pel ze, maar laat het staartstukje zitten
  2. Pel de rest van de scampi's. Hou de schalen bij en snij het scampivlees in stukjes
  3. Hou het venkelgroen appart en snij de rest van de knol fijn.
  4. Ui snipperen
  5. Verwarm de olijfolie en bak hierin de scampischalen zacht. Voeg de ui, venkel en wortel toe en laat meestoven tot ze zacht worden. Besprenkel met ouzo en wijn. Laat de alcohol verdampen onder voortdurend roeren.
  6. Voeftomatenstukjes , visbouillon en paprikapoeder toe. Dek de pan af aen laat 30 min koken
  7. Duw de soep door een puntzeef
  8. Doe het vocht in een proper pan. Voeg de scampistukjes toe en breng terug aan de kook
  9. Laat 10 min koken en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout
  10. Bak de overgebleven scampi's in boter
  11. Verdeel de soep over warme borden
  12. Garneer met een gebakken scampi en werk af met venkelgroen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie