Biscuittaart

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • halve koffielepel bakpoeder
  • 500 ml room
  • 5 lepels bloemsuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 zak diepvries frabozen
  • 100 ml grand marnier
  • 3 lepels suiker
  • 100 ml water
  • chocoladeschilfers
  • Meringue schuimpes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eieren op kamertemperatuur en de suiker tot een zeer schuimige ruban.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg toe aan de ruban en meng heel voorzichtig onder zodat de lucht er niet uit kan.
  4. Giet het mengsel in een springvorm en bak in de voorverwarmde oven voor 20 à 25 minuten. Haal van de springvorm nadien en leg op een taartrooster.
  5. Steek de meringue schuimpjes in een diepvrieszakje en verbrokkel ze.
  6. Breng de room in een beslag kom samen met de bloemsuiker en de vanillesuiker. Klop de room stevig op. Is de slagroom.
  7. Kook de grad manier samen met de suiker en het water, dit is de likeursiroop.
  8. Snij de biscuit in drie delen.
  9. Besprenkel iedere laag van de biscuit met likeursiroop, slagroom, framboosjes en meringue.
  10. Werk de bovenkant af met slagroomroosjes, plaats op ieder roosje een framboos.
  11. Werk de zijkanten van de taart af met slagroom en chocoladeschilfers.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?