Ingrediënten voor 8 personen
- 3 st eieren , niet uit de koelkast
- 125 gr fijne suiker
- 50 gr zachte solo
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 tube vanille essence
- 40 gr zelfrijzende bloem
- 40 gr aardappelbloem
- 1 scheutje triple sec
- 4 dl slagroom
- 30 gr bloemsuiker
- 50 gr chocoladeschilfers
- 1/2 kg aardbeien
- 5 st kiwi's
Bereidingswijze
- Bereiding Biscuit:
- De oven voorverwarmen op 180°
- Eiwit van eierdooier scheiden
- Dooiers + suiker tot schuim kloppen
- Suiker, vanillesuiker toevoegen
- 2 soorten bloem gezeefd toevoegen
- Eiwit tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder het deeg mengen
- Vanille essence bijvoegen
- Springvorm inboteren deeg in vorm gieten
- In oven plaatsen en 40 minuten laten bakken
- Na afkoeling, biscuit doorsnijden/
- Slagroom kloppen, en helft mengen met fijngesneden aardbeien en kiwi's
- en onderste plak besprenkelen met triple sec.
- Dan mengsel erop smeren en bovenste plak erop leggen!
- Rest van slagroom boven en op zij van de biscuit smeren! Beetje over houden voor slagroomtoefjes.
- Zijkant beleggen met chocoladeschilfers. Bovenaan op de slagroom aardbeien en schijfjes kiwi's leggen!
- Rest van de slagroom rond de aardbeien spuiten!
- Smakelijk!
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Ann15 op 12 januari 2018 om 19u05
Wat formaat van springvorm is hier nodig?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?