Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de pens in stukjes en zet op tafel. Leg de koteletjes op een schaaltje en zet op tafel. Snijd het rundvlees in plakjes, bedek met sojasaus, gemengd met wat zonnebloemolie en schep er het sesamzaad door. Zet op tafel.
  2. Maak een auberginemousse door de aubergines te halveren, te bestrooien met zout en te besprenkelen met olijfolie. Leg in de hete oven op 200°C, velkant naar beneden. Zodra het vruchtvlees zacht is, neem uit de schil en mix in de keukenrobot met 2 teentjes knoflook en 1 koffielepel garam masala. Deze mousse is warm of koud lekker bij gebakken witte pens.
  3. Kook de aardappeltjes in de schil net niet gaar en zet op tafel. Blancheer de in reepjes gesneden kool en zet op tafel. Lekker om op te bakken en te eten met lamskoteletjes.
  4. Klop de eieren los met de pesto. Verdeel over 4 kommetjes en laat er ieder op zijn manier een omelet mee bakken.
  5. Meng de plattekaas met 2 geperste knoflookteentjes en een koffielepel garam masala. Roer eventueel een scheutje melk bij voor een vloeiender effect. Lekker bij alles.
  6. Maak een guacamole door het vruchtvlees van de avocado te mixen met yoghurt en een lijntje olijfolie en breng op smaak met gehakte koriander, chilipeper en een druppel citroensap.

Tip

Wil je een avocado sneller laten rijpen? Steek hem dan samen met bananen in een afgesloten plastic zak. De bananen geven ethyleengas af, wat het rijpen van je avocado versnelt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?