Recept 55***** (1 stem)

Bietencarpaccio met mozzarella en krokante ham

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Rode biet

tijd
85 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bietjes goed wassen en per stuk verpakken in aluminiumfolie. Leg de bieten in een ovenschaal en rooster de bietjes gedurende 1 uur (grote bieten 1 uur en 20 minuten) gaar. Laat de bietjes afkoelen, pak ze uit en verwijder de schil. Bewaar de bieten tot gebruik in een afgesloten doos in de koelkast.
  3. Bak de ham knapperig in een droge pan. Haal de ham uit de pan en breek of hak in kleine stukjes.
  4. Bereid de dressing van 1 theelepel bouillonketeltje, 1 eetlepel heet water, de olijfolie, balsamico azijn en de mosterd.
  5. Snijd de bietjes in dunne plakjes en schik deze dakpansgewijs over een groot plat bord. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel de kaas met de hamstukjes over de bietjes.
  6. Druppel over elk bordje een eetlepel dressing en dien de bietjescarpaccio op.
Tip

Ook lekker om de mozzarella te vervangen door zachte geitenkaas.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie