Recept 45**** (14 stemmen)

Biersoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep maken

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de ui fijn. Laat de ui gedurende 7 minuten zacht stoven in wat Solo in de soepketel.
  2. Snijd ondertussen het spek in blokjes. Voeg de spekblokjes toe aan de ui. Laat nog 3 minuten zacht doorbakken.
  3. 3. Giet bier en bouillon bij de ui. Breng aan de kook.
  4. 4. Voeg de suiker toe, wat muskaatnoot, peper en zout. Laat een half uur zacht garen zonder deksel.
  5. 5. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  6. 6. Verdeel de soep over soepkommen. Leg in elke kom 2 toastjes van Frans brood. Leg daar wat gemalen Emmenthal op. Laat gratineren onder de grill tot de kaas gesmolten is en een kleurtje gekregen heeft. Werk elk soepje af met wat fijngehakte peterselie en serveer

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door Solo op 11 oktober 2013 om 15u33

Smakelijk Johan!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie