Recept 05 (0 stemmen)

Biersoep met mosselen

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 2 kg mosselen
  3. 2 middelgrote uien
  4. 1 stengel bleekselderij
  5. 100 gr boter
  6. 3/4 liter blond bier
  7. 50 gr kervel
  8. 1 eetlepel bloem
  9. Peper
  10. Zout
  11. Eventueel 2 eidooiers en 100 gr slagroom
  12. Bereiding:
  13. Hak de uien en de selderij zeer fijn
  14. Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten, maar niet bruin worden
  15. Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe
  16. Doe er zout en peper bij
  17. Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken
  18. Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat
  19. Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar
  20. Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe
  21. Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm
  22. Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie