Ingrediënten voor 8 personen
- 380 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram kristalsuiker
- 330 ml donker bier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200°C (180°C hetelucht). Vet je broodblik van (22x12x7 cm) in en bekleed met bakpapier.
- Zeef het bakmeel, voeg de suiker toe en daarna geleidelijk het bier. Meng alles met een houten lepel en doe het deeg in het broodblik.
- Bestrooi de bovenkant van het deeg met een beetje bloem en bak het brood 45 tot 50 minuten. Het is klaar als de korst goudbruin is. Als een satéprikker in
- het midden steekt, en als die er schoon uitkomt, is je brood gaar.
- Laat het brood op een rooster afkoelen.
Tip
Lukt ook met bleek bier, smaak is iets anders.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?