Ingrediënten voor 8 personen

  • 380 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 330 ml donker bier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C (180°C hetelucht). Vet je broodblik van (22x12x7 cm) in en bekleed met bakpapier.
  2. Zeef het bakmeel, voeg de suiker toe en daarna geleidelijk het bier. Meng alles met een houten lepel en doe het deeg in het broodblik.
  3. Bestrooi de bovenkant van het deeg met een beetje bloem en bak het brood 45 tot 50 minuten. Het is klaar als de korst goudbruin is. Als een satéprikker in
  4. het midden steekt, en als die er schoon uitkomt, is je brood gaar.
  5. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Tip

Lukt ook met bleek bier, smaak is iets anders.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Hier scoor je vast ook mee

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?