Recept 45**** (1 stem)

Biefstuk met pepersaus en frietjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding van de frieten:
  2. Schil de aardappen en spoel ze eventjes in koud water. Snij de aardappelen in staafjes van ± 9 mm dik. Dep ze droog met een keukenhanddoek of keukenpapier.
  3. Eerste bak: verwarm het vet in een friteuse tot 16O°. Bak de frietjes een eerste maal gedurende 5 minuten. Verwijder de frieten en laat ze uitlekken. Leg ze op keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten.
  4. Tweede bak: verwarm het vet tot 180°. Bak de frieten totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 1½ minuut). Verwijder de frieten en laat ze goed uitlekken. Zout eventueel alvorens de frieten goed warm op te dienen.
  5. Bereiding van het vlees:
  6. Strooi de peper in een diep bord. Besmeer het vlees met zachtgeworden boter en rol het vlees dan door de peper zodat alle zijde van de biefstuk bedekt zijn met de peper.
  7. Terwijl de frituurpan aan het opwarmen is bak je de biefstukken in een hete pan gedurende 2 à 3 minuten per zijde. Aan het einde van de baktijd giet je er de cognac over en flambeer je de biefstukken eventjes. Giet nadien de room en de groene peperbollen in de pan en meng dit goed onder de saus.
  8. Zet het vlees in een warme oven (100°) terwijl je de frieten afwerkt en roer regelmatig in de saus.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie