Biefstuk met paddenstoelen-vlierbessensaus en appelstamppot

Recept biefstuk bakken en zelf vlierbessensaus maken met paddenstoelen. Recepten zelf appelstamppot bereiden.

0 (0)
50 min

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd de partjes in stukjes. Was de vlierbessen en ris ze van de steeltjes. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Breng de cream sherry met 150 ml water, de honing en de vlierbessen aan de kook. Voeg het kaneelpoeder toe en kook ze 7 minuten op een laag vuur. Wrijf de bessen met het kookvocht door een zeef.
  2. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten koken de appelstukjes toe.
  3. Verhit intussen de Becel Original in een koekenpan en bestrooi de biefstukken met peper naar smaak. Bak de biefstuk 5 minuten aan een kant. Keer de biefstuk en bak de ander kant 4 minuten. Neem hem uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Voeg de sjalotten aan het bakvet toe en fruit ze ca. 7 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten op een hoog vuur mee. Voeg het vlierbessenmengsel en peper naar smaak toe en neem de pan van het vuur. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar.
  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de appel grof en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat en smeuïge stamppot ontstaat.
  5. Verwarm de paddenstoelen-vlierbessensaus al omscheppend en leg de biefstuk erbij. Warm ze 2 minuten tussen de saus. Serveer de in plakjes gesneden biefstuk met de stamppot, de broccoli en de vlierbessensaus.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?