Biefstuk met noten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░.
  2. Pel en hak de sjalotjes fijn.
  3. Smelt 1 el solo in een pan met dikke bodem en stoof hierin de sjalotjes glazig.
  4. Pers er de knoflook over uit en doe er de rozemarijn bij.
  5. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  6. Hak de walnoten grof en meng deze met de sjalotjes, doe er ook de porto bij, meng goed, kruiden met pezo.
  7. Smelt opnieuw 1 el solo in de pan en schroei de biefstukken dicht, kruiden met pezo.
  8. Vet een bakplaat lichtjes in met solo vloeibaar en leg het vlees op de bakplaat.
  9. Verdeel het notenmengsel over het vlees en druk goed aan.
  10. Laat het vlees ongeveer 10 minuten verder garen in de oven, naargelang de gaarheid van het vlees, bleu, saignant, a point, bien cuit.
  11. Verwijder het overtollige bakvocht uit de pan en deglaceer met de bouillon en de rode wijn.
  12. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  13. Leg het vlees op zeer warme borden, bestrooi met gehakte bladpeterselie en nappeer met de saus.
  14. Dien op met gratin dauphinois, of frietjes en een groene salade met partjes tomaat.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?