Ingrediënten voor 4 personen
- 4 dikke biefstukken
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 kl vers gehakte rozemarijn
- 250 gr walnoten
- 1 el porto
- 300 ml runderbouillon
- 100 ml rode wijn
- bladpeterselie, gehakt
- solo, bakken en braden
- solo vloeibaar
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Pel en hak de sjalotjes fijn.
- Smelt 1 el solo in een pan met dikke bodem en stoof hierin de sjalotjes glazig.
- Pers er de knoflook over uit en doe er de rozemarijn bij.
- Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Hak de walnoten grof en meng deze met de sjalotjes, doe er ook de porto bij, meng goed, kruiden met pezo.
- Smelt opnieuw 1 el solo in de pan en schroei de biefstukken dicht, kruiden met pezo.
- Vet een bakplaat lichtjes in met solo vloeibaar en leg het vlees op de bakplaat.
- Verdeel het notenmengsel over het vlees en druk goed aan.
- Laat het vlees ongeveer 10 minuten verder garen in de oven, naargelang de gaarheid van het vlees, bleu, saignant, a point, bien cuit.
- Verwijder het overtollige bakvocht uit de pan en deglaceer met de bouillon en de rode wijn.
- Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
- Leg het vlees op zeer warme borden, bestrooi met gehakte bladpeterselie en nappeer met de saus.
- Dien op met gratin dauphinois, of frietjes en een groene salade met partjes tomaat.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?