Biefstuk met champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Pel en snipper het sjalotje. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit de margarine in een koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de biefstukken erin en bak ze in ca. 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé. Keer de biefstukken regelmatig. Strooi er zout en peper over.
  3. Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven (100°C) of onder een stuk aluminiumfolie.
  4. Fruit het sjalotje ca. 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons met de tijm toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen.
  5. Hak de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.
  6. Lekker met frietjes of gebakken aardappelen en een frisse salade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?