Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 x 125 gram biefstuk
  • 100 gram vloeibaar bakproduct

Bereidingswijze

  1. Leg alle ingrediënten klaar. Neem de biefstukken minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat ze afgedekt op kamertemperatuur komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier voor een mooi bruin korstje en bestrooi naar smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter goudbruin is.
  3. Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging over de bodem van de pan. Gebruik een keukentang en prik niet in het vlees. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium’ biefstuk.
  4. Laat het vlees voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees en het vlees blijft malser.
  5. RARE = bijna rauw, 1 minuut bakken per kant
  6. MEDIUM RARE = rood van binnen, 1,5-2 minuten bakken per kant
  7. MEDIUM = alleen de kern is rood, 3 minuten bakken per kant
  8. WELL DONE = doorbakken, 4-5 minuten bakken per kant

Tip

Voedingswaarde per persoon: eiwit 29g koolhydraten 0g vet 4g kcal 155 Voeg een scheutje wijn, water of room toe aan het bakvet en roer goed door tot een jus. Serveer je biefstuk eens met paddenstoelen. Neem hiervoor 300 gram paddenstoelenmelange. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze iets kleiner. Bak de paddenstoelen in 50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct 2-3 minuten op een hoge stand tot het meeste vocht verdampt is. Bestrooi met zout en peper.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?