Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Als het zonnetje wolkenloos aan de hemel staat te gloeien, krijg ik meestal zin in WATERMELOEN.
  2. Dus maar eens het internet op om te zoeken naar een lekker eenvoudig receptje met watermeloen.Watermeloen is.... gezond, verfrissend, dorstlessend en bevat weinig calorieën, zodat het ook nog lijnvriendelijk is.Bovendien erg leuk en lekker om kinderen en kleinkinderen mee te verwennen en het staat zelfs mooi op een buffet, of als dessert geserveerd na een BBQ. Helemaal zomers en van het seizoen dus.
  3. Doe het limoensap met 4 el water in een steelpan. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat de suiker oplossen en neem van het vuur. Laat afkoelen.
  4. Prik de parten meloen op de tapasprikkers of ijslollystokjes( wip eventuele pitjes eruit) en leg ze naast elkaar op een schaal of plateau dat in de vriezer past. Schenk de siroop over de meloenplakken, keer ze een paar keer en zet 1 uur in de vriezer.
  5. Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze klein met een deegroller.Of gooi ze in de blender. Verdeel over een grote schaal of dienblad. Verdeel de meloen over het ijs. Bestrooi met de muntblaadjes en serveer.
  6. En het kan nog eenvoudiger!!!
  7. Dan snij je een hoeveelheid driehoekjes en steek je een lollystokjes in de schil van de watermeloen.
  8. Wikkel in alufolie, zet koud weg en voilá een heerlijk kant en klaar, koel en verfrissend tussendoortje.
  9. BRON Allerhande

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Love to Cook op 19 juni 2013 om 18u27

Dit komt dus zeker op de buffettafel t.g.v de verjaardag van mijn echtgenoot.Ik maak beide soorten. Kunnen de kleindochtertjes naar harteliust "snoepen".!! Ha, ha en de volwassenen natuurlijk ook.

Gepost door Monique_14 op 19 juni 2013 om 18u48

Gooi de ijsblokjes in de blender, die maalt ze zo klein als je ze wil hebben, geen gedoe met een deegroller!!! Groetjes! Monique

Gepost door Love to Cook op 19 juni 2013 om 18u52

Goed idee Monique dat zullen we doen.Het ijs is trouwens alleen maar bedoeld om ze bervroren te houden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?