Recept 55***** (2 stemmen)

Beursje van ham met prei en kruidencoulis

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Voorgerecht

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.
  2. Verhit de boter en stoof al roerend de preiringen. Voeg 4 eetlp. room toe en kruid met peper , zout en nootmuskaat.
  3. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.
  4. Verwarm in een ander pannetje de kruidenkaas en 2 eetlp. room, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.
  5. Schik op elk bord een sneetje ham. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met vlekjes saus en dien op met sneetjes stokbrood.
  6. Men kan dit ook maken met gerookte zalm. Vervang de ham dan door de gerookte zalm. Dien op met een schijfje citroen en warme toast.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 06 januari 2010 om 15u03

Paprikatapenade is kant en klaar te koop in de supermarkt, maar je kan het ook zelf maken. Grill rode en /of groene paprika's, schil ze, hak ze grof, meng ze met olijfolie, look en porvençaalse kruiden en mix tot een smeerbare pasta.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie