Recept 35*** (1 stem)

Beursje gerookte zalm en taboulé van rode biet

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de rode biet in kleine blokjes en snipper de sjalot.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg dit bij de taboulé, dek goed af met folie en laat ongeveer 5 minuten wellen.
  3. Kruid de taboulé met peper en zout en roer goed los met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil en het sap van de sinaasappel. Laat afkoelen en meng er vervolgens de blokjes rode biet, de gesnipperde sjalot en de fijngesnipperde muntblaadjes onder.
  4. Schik de plakjes zalm in 4 met folie bedekt schaaltjes of kommetjes, de plakjes zalm moeten over de schaaltjes hangen zodat je alles mooi kan afsluiten.
  5. Druk er de taboulé in aan en sluit de pakjes af met de folie. Zet de schaaltjes in de koelkast.
  6. Meng de yoghurt met de rest van het sinaasappelsap, de olijfolie, peper en zout.
  7. Haal de pakketjes uit de vormen en verwijder de folie, plaats ze op een bord en omring met de saus, draai er nogmaals wat peper van de molen over en werk af met een blaadje munt, je kan de pakketjes insnijden om de presentatie wat kleurrijker te maken.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door BERGENM op 17 september 2011 om 19u13

lekker fris en gemakkelijk

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie