Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de helft van de gelatineblaadjes tien minuten weken in koud water.
  2. Spoel intussen de bessen en ris ze. Hou 50 g rode bessen apart. Breng de rest van de aalbessen en de zwarte bessen elk apart aan de kook, de aalbessen mey 40 g suiker, de zwarte bessen met 60 g.
  3. Wrijf de rode besjes door een zeef en doe de uitgeknepen gelatine bij het sap. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen.
  4. Laat de zwarte bessen nog even inkoken.
  5. Zet de bavaroisvormpjes klaar. Laat voor de gele bavarois de rest van de gelatine 10 minuten weken. Klop de dooiers met 100 g suiker en de mascarpone tot een glad en romig mengsel. Verwarm de melk lichtjes en los er de gelatine in op. Vermeng met het mascarponemengsel en verdeel meteen over de vormpjes. Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Leg een paar rode besjes op de gele bavarois. Klop de room stijf en spatel deze door het aalbessenmengsel. Verdeel over de gele bavarois en zet de vormpjes een nacht in de koelkast.
  7. Werk vlak voor het serveren af met een laagje cassissaus. Geef er eventueel nog wat gesuikerde besjes bij.
  8. Geïmproviseerde vormpjes
  9. Geen bavaroisvormpjes? Met plastic bekertjes lukt het ook. Snij er de bodem uit en zet de bekertjes omgekeerd op een stuk bakpapier. Als de bavarois is opgesteven, kan het bekertje gemakkelijk verwijderd worden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door patken op 18 november 2012 om 11u52

Heb gisteren recept geprobeerd, iets gewijzigd. Daar ik de aalbessen niet vond heb ik frambozen genomen...echt heerlijk. De reacties die ik kreeg...de witte bavarois vond men minder smakelijk en moet ik ook toegeven...er mocht misschien nog een beetje vanille toegevoegd worden voor meer op smaak te brengen. Voor de rest vond men mijn dessert heerlijk. Heb dit geserveerd met een extra frambozen coulis. Dank u voor jullie recept...vond het ook heerlijk om te maken. Dank u.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?