Recept 45**** (16 stemmen)

'Belgische' quiche met witloof, gekaramelliseerde ui en abdijkaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C of volg de instructies op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd in ringetjes. Verhit 2 eetlepels Solo in een kookpot met deksel en doe er de rode ui in , laat zachtjes enkele minuten met het deksel op de pot stoven. Doe er de azijn en suiker bij en zet het deksel op de pot. Laat zacht stoven. Verhit 2 eetlepels Solo in een pan met deksel. Snijd het witloof in parten en leg ze naast mekaar in de pan. Dek af met bakpapier en laat 10 minuten zacht stoven.
  3. Leg het deeg met bakpapier in de quichevorm en prik er enkele gaatjes in. Leg er de helft van de gekarameliseerde ui op. Klop de eieren los met de ricotta, kruid met peper en zout en verdeel over de ui. Dek af met het gestoofde witloof en de rest van de uiringen en rasp er de abdijkaas over. Werk af met wat verse tijmblaadjes.
  4. Zet de quiche ongeveer 30-40 minuten in de oven.
Tip

Let op: de gaartijd is afhankelijk van de sterkte van de oven en het deeg. Als het deeg bruin gebakken is, is je quiche klaar.

Je kan voor deze quiche ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door femke sermeus op 12 mei 2015 om 17u52

Keilekker

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?