Belgische asperges met gehakte peterselie en ei

20 (20)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en kook de asperges al-dente in 1 l kokend water met 2 blokjes Bouillon Tuinkruiden.
  2. Haal 5 dl van het kookvocht en laat het inkoken tot ongeveer 3 dl.
  3. Kook ondertussen de eieren hard in water met een scheut azijn, pel ze en hak eiwit en eigeel afzonderlijk fijn. Hak eveneens de peterselie fijn.
  4. Warm het gehakte ei en de peterselie op in de bouillon en breng op smaak met zout
  5. en peper. Serveer de asperges in een diep bord en nappeer met de bouillon.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (14)

Gepost door anborremans op 08 mei 2015 om 10u47

asperges verliezen de helft van hun smaak door koken in water, probeer ze eens te stoven op een zacht vuurtje met wat boter, peper en zout en proef het verschil.

Gepost door Frida Bogaert_2 op 10 juni 2015 om 21u21

Als de asperges koken moet je ze gewoon van het vuur nemen en een tiental minuten laten staan in dat kookvocht..Je hoeft ze niet heel de tijd verder te laten koken.Ze garen vanzelf verder ,terwijl je de heerlijke suas klaarmaakt.Zo wordt de smaak bewaard en zijn ze nog knapperig en perfect gaar.

Gepost door gerda mersie op 18 mei 2017 om 23u18

Idd dat is de juiste manier om asperges te garen...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?