Beef Wellington

Beef wellington en kroketjes: ahhh, wat een heerlijke combo. Iets zegt ons dat jij dit jaar het lekkerste feestmenu ooit op tafel gaat zetten.

6 (6)
30 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit de helft van de Solo in een braadpan en bak het vlees kort rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat kort afkoelen.
  2. Snijd de champignons, de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit de rest van de Solo in een braadpan en bak de champignons op middelhoog vuur. Meng de bieslook en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen.
  3. Neem een strook vershoudfolie en leg de plakken parmaham in 3 rijen overlappend naast elkaar. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham en leg de ossenhaas er bovenop. Rol met behulp van de vershoudfolie de ham strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg hem midden op het deeg. Vouw het deeg mooi dicht tot een pakket. Laat het deeg aan de randen een centimeter overlappen en snijd de rest eraf. Draai het vlees voorzichtig om, zodat de naad onderaan zit. Steek eventueel met een koekjesvorm figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg als versiering.
  5. Splits het ei en klop de eidooier los. Borstel de bovenkant van het bladerdeeg ermee in. Zet het vlees ongeveer een halfuur in het midden van de oven. Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken en serveer met aardappelkroketjes.

Tip

Zijn boschampignons niet in het seizoen? Gebruik dan gerust gewone witte champignons. Ook superlekker!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?