Bechamelsaus

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Melk verwarmen.
  2. Blanke roux m.b.v. een klopper beetje bij beetje aan de melk toevoegen, regelmatig roeren.
  3. Blijven doorroeren tot de binding is verkregen alvorens die door te koken. De roux moet de tijd krijgen om te smelten, anders vormen zich klonters, daarom gebeurt de bereiding bij voorkeur op een zacht vuur.
  4. Gedurende ongeveer twee minuten laten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren, regelmatig roeren.
  5. Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat.
  6. Door een puntzeef zeven, eventueel daarna door een sauszeef zeven.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?