Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de ui, laurier, foelie en peterselie in een steelpan.
  2. Voeg de melk toe en verwarm het mengsel langzaam tot het kookt.
  3. Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat het mengsel 45 minuten rusten.
  4. Giet de melk in een karaf of kom.
  5. Spoel de steelpan om, smelt daarin de boter en roer de bloem erdoor.
  6. Giet de melk er langzaam bij, terwijl u voortdurend roert.
  7. Blijf roeren tot de saus kookt, zet het vuur indien nodig lager zodat het mengsel tegen de kook aan blijft.
  8. Laat het 3 minuten sudderen en roer af en toe.
  9. Breng de saus op smaak.
  10. Als u de saus niet meteen gebruikt, legt u er een vochtig vel vetvrij papier over, zodat er geen vel ontstaat.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?