BBQ ribben in een bruine-biersaus

Ribben op de bbq, da's altijd en hit! Solo Open Kitchen toont je hét recept voor ribben op de BBQ met Belgisch bruin bier.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. Versnijd de vleesribben per twee. Borstel de ribben in met 2 eetlepels Solo vloeibaar en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak de vleesribben krokant op de barbecue. Houd apart.
 2. Maak de saus. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een diepe pan en stoof er de uiringen in aan.
 3. Voeg de gegrilde ribben toe en laat kort meebakken. Overgiet met het flesje bruin bier en doe het laurierblad en de Luikse stroop erbij.
 4. Snijd de korsten van de boterham en besmeer hem met een eetlepel scherpe mosterd. Leg de boterham met de besmeerde kant naar beneden op de ribben. Zet het deksel op de pan en laat een halfuurtje zachtjes verder stoven, tot de boterham uit elkaar gevallen is en de saus is ingedikt.


  Tip

  Serveer dit originele eenpansgerecht tijdens je barbecue. Heerlijk met een aardappel in de schil!

  Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

  Uitschrijven is op elk moment mogelijk

  Andere Solo-leden over dit recept (5)

  Gepost door flamberke op 03 maart 2012 om 18u29

  ik maakte ze altijd met een beetje vleesbouillon en dan stroop,ma die mosterdboterham kan zeker niet slecht zijn,is al meer naar het stoofvlees toe..zeker eens proberen..bedankt voor de tip

  Laad meer reacties

  Hoeveel sterren geef jij dit recept?