use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bavarois van citroengras met rode vruchten en frambozensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bavarois van citroengras met rode vruchten en frambozensaus

Bavarois van citroengras met rode vruchten en frambozensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 2 stengels citroengras
  • 0,5 l light room
  • 4 gelatineblaadjes van 2,5 g
  • 4 kletskoppen
  • 100 g suiker
  • 8 aardbeien
  • 16 frambozen
  • 16 braambessen
  • 30 cassisbessen
  • 125 g rode bessen
  • 1 dl frambozensaus
  • 4 muntblaadjes
  • 6 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het citroengras in reepjes en vermeng het met de light room.
  2. Breng aan de kook en laat 10 minuten trekken.
  3. Zeef het citroengras uit de room en breng het opnieuw aan de kook.
  4. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water totdat ze slap geworden zijn.
  5. Meng de eierdooiers met de suiker en voeg dit mengsel toe aan de room.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de room. Laat afkoelen.
  7. Klop ondertussen de eiwitten stevig op en spatel ze erbij.
  8. Verdeel de bavarois in vormpjes en plaats die minstens 1 nacht in de koelkast.
Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op het bord. Versier met de rode vruchten en een muntblaadje. Werk af met frambozensaus en serveer met een kletskop.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.