Ingrediënten voor 12 personen
Bereidingswijze
- ZANDDEEG BODEM:
- meng 1 ei, 60 gram suiker, een snuifje zout, 150 gram bloem, 60 gram boter
- zet het deeg 20 minuten in de koelkast
- rol het deeg uit op een beboterde en bebloemde bodem van een springvorm (25 cm diameter) en prik er gaatjes in met een vork
- bak de zandeegbodem in de oven op 180°c gedurende 10-15 minuten
- BAVAROIS
- week de blaadjes gelatine in koud water
- mix de rode vruchten samen met 2 soeplepels aardbeienconfituur en zeef het mengsel tot een gladde coulis
- breng de 1dl water aan de kook
- los de 200gram suiker en gelatine op in het water
- giet de coulis bij het gelatine mengsel
- scheidt het eigeel van het eiwit
- klop de 5dl room afzonderlijk op van de 6 eiwitten
- Meng beide met het gelatine mengsel (lepel dit zacht onder!)
- AFWERKING
- smeer de afgekoelde zanddeegbodem in met confituur
- OPTIE 1: snijdt de toppen van de boudoirs af en dop de afgesnede kant in confituur. Plak deze tegen de bodem, met de suikerkant tegen de rand van de vorm. OPTIE 2: smeer de rand van de springvorm in met olie
- giet het gelatinemengsel in de springvorm
- laat de taart een nachtje overnachten in de koelkast om op te stijven!
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door GitteAdams op 23 mei 2016 om 20u30
ziet er goed uit ga hem direct proberen
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?