Bavarois met mandarijntjes
Deze bavarois met mandarijntjes maak je helemaal zelf! Een heerlijk romige pudding met friszoete mandarijntjessaus en krokante kruimeltjes van zandkoekjes!
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 mandarijnen
- 50 ml water
- 60 g suiker
- 200 ml Solo Crèmefine Vanille
- 4 gelatineblaadjes
- 50 g zandkoeken
- Extra nodig: 4 ramakins
Bereidingswijze
- Pel de mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Breng ze met het water en suiker aan de kook. Laat enkele minuten inkoken. Mix, zeef en houd dit sausje apart.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm de Crèmefine Vanille al kloppend op. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerend smelten in de warme vanilleroom.
- Spoel de ramekins met koud water en verdeel het bavaroismengsel erover (tot ± 1 cm van de rand). Laat een nacht opstijven in de koelkast.
- Verkruimel voor het serveren de zandkoekjes en verdeel ze over de ramekins. Druk lichtjes aan. Stort elke bavarois uit op een bordje en werk af met een laagje van de mandarijntjessaus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?