Altijd weten wat je gaat eten?
Baskische kip met ham en paprika
Bereidingswijze
- Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
- Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan.Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
- Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden.
- Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
- Leg de kip weer in de pan.
- Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe.
- Schenk de wijn erbij.
- Schep alle ingrediënten om.
- Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. *
- Strooi er de peterselie over.
- TIP: Lekker met een ijsbergsalade en rijst.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door dominique61 op 22 september 2018 om 11u57
Heel lekker.Heb er Hasselback-aardappeltjes bijgemaakt.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?