Baskische kip met ham en paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan.Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden.
  4. Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
  5. Leg de kip weer in de pan.
  6. Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe.
  7. Schenk de wijn erbij.
  8. Schep alle ingrediënten om.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe. *
  11. Strooi er de peterselie over.
  12. TIP: Lekker met een ijsbergsalade en rijst.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door dominique61 op 22 september 2018 om 09u57

Heel lekker.Heb er Hasselback-aardappeltjes bijgemaakt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?