Recept 05 (0 stemmen)

Baskische kip met ham en paprika

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

kip gerechten

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan.Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden.
  4. Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
  5. Leg de kip weer in de pan.
  6. Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe.
  7. Schenk de wijn erbij.
  8. Schep alle ingrediënten om.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe. *
  11. Strooi er de peterselie over.
  12. TIP: Lekker met een ijsbergsalade en rijst.

Bron: Gerzin over de kook

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Johan De Nys op 23 augustus 2015 om 13u41

Baskische kip maak je uiteraard niet met Serranoham maar wel met Baskische ham: https://en.wikipedia.org/wiki/Bayonne_ham

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie